Det haster å utdanne denne faggruppen tilpasset et moderne helsevesen. Studiet rekrutterer studenter fra flere tverrfaglige faggrupper. En effektiv og korrekt logistikkhåndtering er en forutsetning for å sikre gode pasientforløp og er et viktig bidrag til å gi gode helsetjenester. Studiet utdanner reflekterte yrkesutøvere som forstår betydningen av effektiv og korrekt logistikkhåndtering og som har fokus på logistikk, service, fremtidens helsevesen, samhandling med andre yrkesgrupper, hygiene og praktisk smittevern. Medarbeidere med formell kompetanse i logistikk og service er og vil være kritisk viktig dersom helsevesenet skal kunne effektivisere det daglige arbeidet og gi gode tjenester.
Opptakskrav
Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››
a) Relevant fagbrev, eller
b) Relevant treårig yrkesfaglig opplæring, eller
c) Generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4 med autorisasjon som helsearbeider (sykepleier, vernepleier).
d) Søkere som ikke fyller kravene a, b eller c, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest.
Les mer om opptakskravene i studieplanen.
Relevante fagbrev
- Aktivitørfaget
- Ambulansefaget
- Barne- og ungdomsarbeiderfaget
- Helsearbeiderfaget
- IKT-driftsteknikerfaget
- IKT-servicefaget
- IKT-tjenesteutviklerfaget
- Kontor- og administrasjonsfaget
- Logistikkfaget
- Ortopediteknikkfaget
- Portørfaget
- Service- og administrasjonsfaget
- Yrkessjåførfaget
Relevant yrkesfaglig opplæring
- Apotekteknikk
- Fotterapi
- Helsesekretær
- Hudpleier
- Tannhelsesekretær
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet er nett- og samlingsbasert og går over to år med tre samlinger pr. semester. Praksis foregår som utviklingsprosjekt på egen arbeidsplass i en periode over 12 uker. For studenter som ikke har relevant arbeidsplass i helsevesenet vil skolen sørge for praksisplass.
Studiet består av fire hovedemner i tillegg til praksis:
1. Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og sosialfagene
2. Hygiene og smittevern
3. Logistikk og service i helsevesenet
4. Hovedprosjekt
Kompetanse og jobbmuligheter
Utdanningen kvalifiserer deg til mange typer jobber innen logistikk og service i både spesialist- og kommune-helsetjenesten og andre typer helseinstitusjoner. Fagskoleutdannede innen logistikk og service i helsetjenesten kan arbeide med logistikkforløp innen pasientbooking, pasientforløp, service, varelogistikk og/eller sterilforsyning.