Logistikk og service i helsetjenesten

I framtidens helsevesen blir rett kompetanse på rett plass en stor utfordring. For å nå målene for kvalitet og pasientsikkerhet er det behov for dyktige fagfolk og helsesektoren har et stort behov for medarbeidere med kompetanse innen logistikk og service. En fagskoleutdanning i Logistikk og service i helsetjenesten vil bidra til å dekke en mangel på formell kompetanse innen området.

Det haster å utdanne denne faggruppen tilpasset et moderne helsevesen. Studiet rekrutterer studenter fra flere tverrfaglige faggrupper. En effektiv og korrekt logistikkhåndtering er en forutsetning for å sikre gode pasientforløp og er et viktig bidrag til å gi gode helsetjenester. Studiet utdanner reflekterte yrkesutøvere som forstår betydningen av effektiv og korrekt logistikkhåndtering og som har fokus på logistikk, service, fremtidens helsevesen, samhandling med andre yrkesgrupper, hygiene og praktisk smittevern.  Medarbeidere med formell kompetanse i logistikk og service er og vil være kritisk viktig dersom helsevesenet skal kunne effektivisere det daglige arbeidet og gi gode tjenester.

Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››

a) Relevant fag- eller svennebrev, treårig yrkesfaglig opplæring, eller
b) Søkere som ikke fyller kravene a), og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse. Realkompetanse gjelder ikke utdanninger som stiller krav til yrkesgodkjenning, autorisasjon eller sertifisering etter annen lovgivning.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest. Når du søker politiattest legger du ved bekreftelsen på at du har takket ja til studieplassen.

Les mer om opptakskravene i studieplanen.

Aktuelle fagbrev

• Aktivitørfaget
  • Apotekteknikk
  • Ambulansefaget
  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget
  • Fotterapi
  • Hudpleier
  • Helsearbeiderfaget
  • Helsesekretær
  • IKT-driftsteknikerfaget
  • IKT-tjenesteutviklerfaget
  • IKT-servicefaget
  • Kontor- og administrasjonsfaget
  • Logistikkfaget
  • Ortopediteknikkfaget
  • Portørfaget
  • Tannhelsesekretær

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet er nett- og samlingsbasert og går over to år med tre samlinger pr. semester. Praksis foregår som utviklingsprosjekt på egen arbeidsplass i en periode over 12 uker. For studenter som ikke har relevant arbeidsplass i helsevesenet vil skolen sørge for praksisplass.

Studiet består av fire hovedemner i tillegg til praksis:

1.    Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og sosialfagene
2.    Hygiene og smittevern
3.    Logistikk og service i helsevesenet
4.    Hovedprosjekt

Kompetanse og jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer deg til mange typer jobber innen logistikk og service i både spesialist- og kommune-helsetjenesten og andre typer helseinstitusjoner.  Fagskoleutdannede innen logistikk og service i helsetjenesten kan arbeide med logistikkforløp innen pasientbooking, pasientforløp, service, varelogistikk og/eller sterilforsyning.