Om Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller minst fem års relevant praksis. I dag tilbyr vi utdanning innenfor tekniske fag, reiseliv og helse- og oppvekstfag.

Fagskolen i Viken er eid av Viken fylkeskommune og ble i 2020 slått sammen med tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen i Oslo og Akershus (studielinjer fra Akershus).

Fagskolen har lange tradisjoner bak seg med å utdanne fagfolk, faktisk helt siden 1895 da Tinius Olsen grunnla Kongsberg tekniske aftenskole. Siden den gang skiftet fagskolen navn til Tinius Olsen til hyllest for sin grunnlegger og samarbeidspartner. Nesten 100 år senere i 1989 ble det også etablert en teknisk fagskole i Sarpsborg på Jyden fabrikker. Siden den gang flyttet Fagskolen i Østfold til Fredrikstad og har blant annet utmerket seg med sine utdanningstilbud til fagarbeidere i helse- og oppvekstfag.

2020 er året som skrives inn i fagskolens historie som Norges største offentlige fagskole, men nær 1600 studenter. Med 125 år med erfaring i ryggsekken går vi sammen om å skape ettertraktet høyere yrkesfaglig kompetanse for fagarbeidere.

Høyere yrkesfaglig utdanning

Har du fagbrev, svennebrev eller relevant arbeidserfaring, kan du bli fagskoleingeniør på 2 år eller få en spisskompetanse innen et fagområde blant våre reiseliv eller helse- og oppvekstfag.

Fagskolen har etter- og videreutdanningstilbud for deg som vil lære hele livet. Regjeringen er opptatt av at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Digitalisering og automatisering vil sette preg på arbeidslivet og mange av oss må ta mer utdanning og opplæring. En fagskoleutdanning er fleksibel, hvor man kan studere på deltid, heltid eller nettbasert. Det gjør det mulig å kombinere studier med både jobb og familieliv.

Fagskoleutdanning vil gi deg "flere bein å stå på" og du vil kunne stå i jobb lenger. På alle våre ingeniørutdanninger vil du blant annet kunne bli en attraktiv kandidat til lederstillinger. Flere av våre utdanninger gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet. Innen reiseliv og helse- og oppvekstutdanningene våre vil du fordype deg innen et fagområde og få spisskompetanse innen fagfeltet som kan gi deg nye ansvarsområder.

Alle våre lærere er engasjerte og brenner for fagfeltet, de har også selv bakgrunn fra yrkessektoren. Vi er kjent for å samarbeide nært med yrkessektoren for å tilpasse utdanningene våre til dagens kompetansebehov. Det er det som gjør våre studenter ekstra attraktive i arbeidsmarkedet. I tillegg skaper fagskoleutdannede raskt verdi på bunnlinjen da de er operative "fra første dag" og har kompetanse som ikke krever ekstra opplæring i virksomheten.

Les mer om våre spennende studier i menyen eller gå inn til Fagskolene.no.