Observasjons- og vurderingskompetanse | Akershus

Er du fagarbeider og ønsker å pleie egen kompetanse? Få spisskompetanse innen observasjon og vurdering for tidlig oppdagelse av funksjonssvikt og forverret helsetilstand hos pasienter i primærhelsetjenesten. Ta en modul på 12. uker å få 10.studiepoeng på 12 uker! Helt gratis. Er ikke det fantastisk?
Søk her!

 

 

Endringer i helse- og omsorgstjenesten gjør at virksomheter og helsepersonell har behov for økt kompetanse på flere områder. Videreutdanningen er laget for å gi helsefagarbeidere en mulighet til å styrke sin kompetanse på en effektiv og fleksibel måte, som kan kombineres med full jobb og et hektisk familieliv. Primærhelsetjenesten i Akershus har et stort behov for denne kompetansen og du som fagarbeider har en mulighet til å få litt kompetansepåfyll uten å gjennomføre en hel fagskolegrad.

 

Modulbasert videreutdanning - lokalt opptak i Akershus

Om du ønsker å søke på en eller flere enkeltmoduler av denne utdanningen i Akershus, kan du søke opptak via denne siden. Vi har søknadsskjemaet åpent så lenge vi har ledige studieplasser. Trykk på "Søk her" for å melde din interesse og søke opptak. Skriv i kommentarfeltet hvilke modul(er) du ønsker å gjennomføre (i søknadsskjemaet), så vil du bli kontaktet av oss. 

NB! Dette studiet kan også søkes på i Samordna opptak, dersom du ønsker å gjennomføre hele studieløpet (alle moduler). Ledige studieplasser blir lagt ut 30. mai 2024.

 

Plan for gjennomføring av modulene 2024/2025/2026: 

Nøyaktig oppstartstider blir oppdatert fortløpende, endringer kan også forekomme. Meld din interesse for ønsket moduler i søknadsskjema, så tar vi kontakt med deg for videre informasjon. 

2024

 • Modul 1: Uke 36 - 47 (September 2024)
 • Modul 2: Uke 49 - 8 (Desember 2024)

2025

 • Modul 3: Uke 11 - 21 (Mars 2025)
 • Modul 4: Uke 35 - 46 (August 2025)
 • Modul 5: Uke 48 - 7 (November 2025)

2026

 • Modul 6: Uke 9 - 22 (Februar 2026)

 

 


Har du spørsmål til studiet?

Ta kontakt med June Kristin Melby Enger, Drift og utviklingsansvarlig Akershus: junee@afk.no
 

Oppbygning av arbeidsformer

Modulene er nettbasert kombinert med fysiske samlinger i Akershus, og går over 12 uker. Nettundervisningen vil foregå på dagtid. Modulene er bygget opp med en kombinasjon av forelesninger, ferdighet og simuleringstrening, gruppearbeid og prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer. 

Modulene har et omfang på 10 studiepoeng hver. Disse modulene kan du søke på; 

 • Modul 1 Observasjon og vurderingskompetanse
 • Modul 2 Kronisk sykdom
 • Modul 3 Demens
 • Modul 4 Smittevern og hygiene
 • Modul 5 Hverdagsrehabilitering
 • Modul 6 Velferdsteknologi
   

Kompetanse og jobbmuligheter

Disse modulene vil gi deg som fagarbeider spisskompetanse i emnet/modulen du gjennomfører. Det vil gi deg et kompetanseløft i jobben du allerede har i primærhelsetjenesten og kan gi muligheter for nye oppgaver og ansvarsområder. 

 

 

Dette forteller studentene

Tonje Kronstad (46)

Bilde
Tonje

  – Jeg føler meg styrket og tryggere i arbeidet mitt med denne kunnskapen. Og det betyr naturligvis utrolig mye for meg når det handler om andres liv. Det å vite hva som skal til for å bedre andres tilstand, betyr alt for arbeidsglede og bidrar til at helsefagarbeidere velger å fortsette i yrket.

 – Jeg har nå en bedre forståelse av hva jeg skal se etter. Når jeg møter en pasient som viser symptomer på sykdom, utfører jeg nødvendige målinger. Denne kunnskapen gjør meg i stand til å bruke målingene på en måte som sikrer at pasienten mottar hjelp så raskt som mulig.

– Som ansatt i hjemmetjenesten arbeider jeg ofte selvstendig. Dette innebærer at når jeg besøker akutt syke pasienter i deres hjem, er det mitt ansvar å utføre nødvendige målinger og vurderinger. I situasjoner hvor sykepleieren med ansvar ikke befinner seg i samme del av kommunen som meg, er det jeg som må iverksette tiltak. Det er ikke alltid tid til å vente på sykepleieren, sier Kronstad, og presiserer:

Les hele saken her ››  

 

Emma Kirkhaug (26), helsefagarbeider fra Evenes

Bilde
t

Emma tenker at det er helsefagarbeiderne, og gjerne de med videreutdanning, som kommer til å bli en særdeles viktig ressurs i helse- og omsorgtjenesten.
 

  – Når kommunene må ivareta en større mengde økning av pasienter med komplekse helsetilstander, betyr dette i praksis at pasientene må bo og behandles lenger i hjemmet, framfor å bli sendt på sykehus eller på helseinstitusjoner. For å løse dette trenger vi helsearbeidere som har handlingskompetanse, slik at de kan observere, gjøre tiltak, oppfatte funksjonssvikt og forverret helsetilstand til pasienter på et tidlig stadium. En slik kompetanse vil medføre gode pasientforløp og er et viktig bidrag for å møte morgendagens utfordringer i helse- og omsorgssektoren, sier Emma og forteller videre at dette er grunnen til at hun valgte å studere.

  – Jeg blir tryggere og mer selvstendig i jobben ved å utvikle min kompetanse. Dette studiet er innovativt og kan bidra til å løse morgensdagens helseutfordringer. Det var derfor jeg valgte dette studiet, og da er det verdt å reise helt til Fredrikstad, sier Emma. Les hele saken om Emma her ››

 

Les også artikkelen

Har kombinert jobb med helseutdanning på Fagskolen:– Jeg føler meg mer styrket på jobb

 

Informasjon med forbehold om endringer.