Endringer i helse- og omsorgstjenesten gjør at virksomheter og helsepersonell har behov for økt kompetanse på flere områder. Videreutdanningen er laget for å gi helsefagarbeidere en mulighet til å styrke sin kompetanse på en effektiv og fleksibel måte, som kan kombineres med full jobb og et hektisk familieliv.
Tilgjengelige emner - søkes på gjennom lokale opptak
Vi har 30 studieplasser som fylles opp fortløpende på hvert emne. Disse emnene er åpent for søknader under lokalt opptak. Ønsker du mer informasjon om hver enkelt emne, finner du mer informasjon i studieplanen i fanen til høyre. Ved spørsmål om studiet kan du ta kontakt med oss: vikenfs@viken.no
Opptak hel fagskolegrad - søkes på gjennom Samordna opptak
Du søke på studiet som en hel fagskolegrad på 60 studiepoeng gjennom Samordna opptak. Studiet åpner opptak etter søknadsfristene til Samordna opptak.
Opptakskrav
Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››
a) Relevant fagbrev, eller
b) Generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4 med autorisasjon som helsearbeider (sykepleier, vernepleier).
c) Søkere som ikke fyller kravene a eller b, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Les mer om opptakskravene i studieplanen.
Relevante fagbrev
- Aktivitørfaget
- Ambulansearbeiderfaget
- Helsearbeiderfaget
Oppbygning av arbeidsformer
Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppearbeid, prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer.
Studiet har et omfang på 60 studiepoeng og består av understånde emner:
- Emne 1 Observasjon og vurderingskompetanse
- Emne 2 Kronisk sykdom
- Emne 3 Demens
- Emne 4 Smittevern og hygiene
- Emne 5 Hverdagsrehabilitering
- Emne 6 Velferdsteknologi
Kompetanse og jobbmuligheter
Denne fagskoleutdanning eller enkeltemner i studiet vil gi helsepersonell oppdatert og spesialisert kompetanse, som er aktuell ved helseinstitusjoner som sykehjem, helsehus, sykehus, omsorgsboliger og i hjemmebaserte tjenester.
Studiekostnader
Studier ved Fagskolen i Viken er offentlig finansiert. Les mer om studiekostnader
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og stipend.
Informasjon med forbehold om trykkfeil.