Målrettet miljøarbeid
- ikke klartN Nettbasert med samlinger 2 år
- Sted: Fredrikstad, Kjeller og Kongsberg
Skolens studieplan 2:
Studieplan Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemmingVil du være med på å skape et meningsfylt og selvstendig liv for mennesker med funksjonsvariasjoner?
Dette studiet er utviklet for å møte det økende behovet for kompetente fagpersoner som kan gi høy kvalitet i omsorgstjenester og støtte mennesker med funksjonsvariasjoner å mestre hverdagen.
Gjennom studiet lærer du hvordan du kan jobbe målrettet og strukturert for å skape miljøer som fremmer selvstendighet, livskvalitet og deltakelse. Du får en solid forståelse av funksjonsvariasjoner og hvordan du kan bruke teorier, metoder og verktøy innen målrettet miljøarbeid for å gjøre en forskjell i livene til dem du jobber med.
Hvorfor velge dette studiet?
Dette studiet er skreddersydd for å gi deg praktiske ferdigheter og faglig kunnskap til å jobbe i omsorgsboliger, skoler, barnehager og dagsentre og andre andre arenaer der du møter mennesker med ulike funksjonsvariasjoner. Studiet gir deg kompetanse til å møte kravene til stabil og høyt kvalifisert bemanning i helse- og omsorgssektoren.
Studieplanen er basert på nasjonale retningslinjer innen målrettet miljøarbeid og utviklet i samarbeid med kommuner, fagskoler og helse- og oppvekstfaglige eksperter. Du vil også lære å implementere prinsippene for aktiv omsorg, som legger vekt på å gi brukerne et meningsfylt liv med størst mulig grad av selvstendighet.
Praktisk oppbygning og fleksibel studieform
Studiet er nett- og samlingsbasert, noe som gjør det enkelt å kombinere utdanningen med jobb. Det går over to år og inkluderer:
- Nettundervisning én fast dag i uken.
- Samlinger på skolen
- Praksis: 10 uker praksis i andre studieår, enten i regi av skolen eller på egen arbeidsplass dersom oppgavene er relevante.
- Interaktive metoder: Forelesninger, simuleringstrening, gruppearbeid, prosjektoppgaver og refleksjon over praktiske erfaringer.
Hva lærer du?
Studiet gir 60 studiepoeng og inkluderer emnene:
1. Grunnlag for helse- og sosialfagutdanninger
2. Forståelse av utviklingshemming
3. Teorier og metoder i målrettet miljøarbeid
4. Organisering, system og ledelse
5. Praksis og veiledning
6. Fordypningsarbeid med hovedprosjekt
Jobbmuligheter og kompetanse
Etter fullført utdanning får du en fagskolegrad innen målrettet miljøarbeid rettet mot mennesker med utviklingshemming og andre funksjonsvariasjoner. Dette kvalifiserer deg for arbeid i:
- Miljøarbeidertjenesten
- Samlokaliserte boliger og omsorgsboliger
- Barnehager og skoler
- Institusjoner og spesialisthelsetjenester
Utdanningen gjør deg til en ressurs som kan bidra til å forbedre livskvaliteten til mennesker med funksjonsvariasjoner, samtidig som du får en stabil og givende karriere innen helse- og omsorgsfeltet.
Søk nå!
Start reisen mot en meningsfull karriere der du gjør en reell forskjell. Dette studiet gir deg verktøyene til å skape miljøer der alle får muligheten til å leve et godt og verdig liv.
Informasjon med forbehold om endringer.
Opptakskrav
Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››
a) Relevant fagbrev, eller
b) Generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4 med autorisasjon som helsearbeider (sykepleier, vernepleier).
c) Søkere som ikke fyller kravene a eller b, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Dette studiet krever politiattest. Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest.
Les mer om opptakskravene i studieplanen.
Godkjente fagbrev
- Aktivitørfaget
- Barne- og ungdomsarbeiderfaget
- Helsearbeiderfaget
Studiekostnader
Studier ved Fagskolen i Viken er offentlig finansiert. Les mer om studiekostnader
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og stipend.
Tilleggsinfo
Undervisning: Studiet har 75% tilstedeværelse i hvert emne. Dette gjelder fysiske samlinger på skolen.
Der studenten overskrider fraværsgrensen på de fysiske samlingene, vil faglærer og utdanningsleder kunne vurdere om studenten ikke skal bestå emnet. Dersom slik vurdering tas, vil heller ikke studenten kunne fullføre utdanningen før emnet er vurdert til bestått
Praksis har egne retningslinjer for obligatorisk tilstedeværelsestid. Denne informasjonen finner du i studieplanen.
Dette studiet krever Politiattest
Dette studiet krever Politiattest, les mer på denne siden hvordan du går frem ››