Palliasjon
- FHH23N Nettbasert med samlinger 2 år
- Sted: Kongsberg
Skolens studieplan 2:
Studieplan Palliasjon, Høst 2025Fagskoleutdanningen i palliasjon har som overordnet mål å utdanne reflekterte yrkesutøvere med høy yrkesetisk standard, som kan ta initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med tjenesteytere, pasienter og pårørende. Studenten skal gjennom utdanningen utvikle personlig og faglig kompetanse for å kunne møte den palliative pasienten og deres pårørende med forståelse og profesjonalitet. Videre skal studenten tilegne seg kompetanse til å hjelpe pasienten med utfordringer knyttet til alvorlig og uhelbredelig sykdom, symptomlindring og livskvalitet i palliativ fase. Utdanningen forbereder studentene på å håndtere akutte behov, komplekse symptombilder og bidra til en verdig avslutning på livet.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet er bygd opp med fysiske samlinger kombinert med nettundervisning mellom samlingene. I tillegg til fagspesifikke emner kommer en 8 ukers praksis med 30 timer/uke. Praksis kan gjennomføres på egen arbeidsplass, hvis den er relevant for studiet, eller som tradisjonell utplassering på en annen arbeidsplass.
Studiet består av fire hoved emner i tillegg til praksis og fordypningsoppgave:
1. Etikk, samhandling og kommunikasjon
2. Palliasjon
3. Sykdom og palliativ omsorg
4. Yrkesutøvelsen og palliativt tjenestetilbud
5. Praksis
6. Fordypningsoppgave
Kompetanse og jobbmuligheter
Studiet gir deg tittelen fagarbeider med fagskolegrad innen kreftomsorg og lindrende pleie og gjør deg kvalifisert for arbeid innen pleie av alvorlig syke og døende. De fleste jobbene finner du i kommunehelsetjenesten på palliativ enhet i sykehjem, sykehjemsavdelinger eller åpen omsorg. Du kan også jobbe innenfor spesialisthelsetjenesten på sykehusavdelinger, i poliklinikker eller på onkologiske avdelinger.
Informasjon med forbehold om endringer.
Opptakskrav
Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››
a) Relevant fagbrev og autorisasjon innen helsearbeiderfaget, eller
b) Generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4 med autorisasjon som helsearbeider (sykepleier, vernepleier).
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Dette studiet krever politiattest. Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest.
Les mer om opptakskravene i studieplanen.
- Ambulansefaget
- Helsearbeiderfaget
Studiekostnader
Studier ved Fagskolen i Viken er offentlig finansiert. Les mer om studiekostnader.
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og stipend.
Dette studiet krever Politiattest
Dette studiet krever Politiattest, les mer på denne siden hvordan du går frem ››