Kjemi i frisørfaget

Videreutdanningen gir spisskompetanse innen kjemi i frisørfaget. Og passer for deg som ønsker å ta trygge, miljøbevisste og bærekraftige valg av produkter og behandlinger for din salong.

NYHET !

 

Norges første høyere yrkesfaglig utdanning innen innledende kjemi for frisører er åpent for opptak! Studiet har et omfang på 10 studiepoeng og er lagt opp med 3 temaer. Studiet er 100% nettbasert og har faste dager i uken med nettundervisning. Frisørbransjen har behov for flere frisører med spisskompetanse innenfor innledende kjemi, produktkunnskap og regelverk som ivaretar bedriftens og samfunnets kompetansebehov. Med denne utdanningen vil du oppfylle kompetansebehovet for frisørbransjen og ta bedre valg av produkter, både for deg seg selv og dine kunder. Du vil lære om innledende kjemi og få økt forståelse for innhold og virkning av ulike grupper hårfarge, strukturomforming og frisørprodukter. Etter endt utdanning vil du være rustet til å ta trygge, miljøbevisste og bærekraftige valg av produkter og behandlinger for din salong. Utdanningen vil også kunne bidra til økt kundegrunnlag og inntjening.

 

Lokale opptak

Vi har 30 studieplasser som fylles opp fortløpende frem til studiestart. Vi starter opp opptaket ved Studiested Fredrikstad. 

Studiet er åpent for søknader under lokalt opptak: https://fagskolen-viken.no/lokale-opptak

 Ønsker du mer informasjon om studiet kan du ta direkte kontakt med Prosjektleder for studiet, Marita Stene Pettersen på e-post: maritape@viken.no.

Du finner også mer informasjon i studieplanen i fanen til høyre.  Innledende kjemi, produktforståelse

·         Oppstart: tirsdag 28.02.2023

·         Søknadsfrist: tirsdag 21.02.2023

·         Varighet: 14 uker

·         Innlevering skriftlig eksamen: fredag 09.06.2023 kl 14.00 (med forbehold om endring)

 

   Opptakskrav 

Dette kravet må oppfylles:

a) Bestått videregående opplæring med svennebrev i frisørfaget

b) Søkere som ikke fyller kravene og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

 

Relevant svennebrev

  • Frisørfaget

 

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet består av 1 emne som gir 10 studiepoeng. Studiet organiseres som 100% nettbasert. Det vil være ukentlig nettundervisning og veiledning individuelt og i grupper, oppstart er i februar og har en varighet på 14 uker.

·  Nettundervisning på kvelden er hver tirsdag kl 18.00 - 21.00

·    Nettundervisning på dagen er annenhver torsdag kl 09.00 - 12.00

 Studiet starter opp i uke 9 og holder på til uke 23 (et opphold i uke 14 pga påske) Og eksamen levers inn i løpet av uke 23

 

Kompetanse og jobbmuligheter 

Utdanningen vil ruste deg til å ta trygge, miljøbevisste og bærekraftige valg av produkter og behandlinger for din salong, og vil kunne bidra til økt kundegrunnlag og inntjening. Det kan også føre til økt ansvar og deltakelse i bransjen innenfor arbeide med kjemi.