Kjemi i frisørfaget

Norges første høyere yrkesfaglig utdanning innen innledende kjemi for frisører!
Videreutdanningen gir spisskompetanse innen kjemi i frisørfaget og passer for deg som ønsker å ta trygge,
miljøbevisste og bærekraftige valg av produkter og behandlinger for din salong.

NYHET !

 

Frisørbransjen har behov for flere frisører med spisskompetanse innenfor innledende kjemi, produktkunnskap og regelverk som ivaretar bedriftens og samfunnets kompetansebehov. Du vil lære om innledende kjemi og få økt forståelse for innhold og virkning av ulike grupper hårfarge, strukturomforming og frisørprodukter. Med denne utdanningen vil du oppfylle kompetansebehovet for frisørbransjen og ta bedre valg av produkter, både for deg seg selv og dine kunder.

 

Lokale opptak

Vi har 30 studieplasser som fylles opp fortløpende frem til studiestart. Vi starter opp opptaket ved Studiested Fredrikstad. 

Studiet er åpent for søknader under lokalt opptak: https://fagskolen-viken.no/lokale-opptak

Ønsker du mer informasjon om studiet kan du ta direkte kontakt med prosjektleder for studiet, Marita Stene Pettersen på e-post: maritape@viken.no.

   

   Opptakskrav 

Dette kravet må oppfylles:

a) Bestått videregående opplæring med svennebrev i frisørfaget

b) Søkere som ikke fyller kravene og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

 

Relevant svennebrev

  • Frisørfaget

 

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet har et omfang på 10 studiepoeng og er lagt opp med 3 temaer. Studiet er 100% nettundervisning, en dag i uken dagtid og en dag i uken på kvelden.

Det vil være ukentlig nettundervisning og veiledning individuelt og i grupper, oppstart er i februar og har en varighet på 14 uker.

 

Kompetanse og jobbmuligheter 

Utdanningen vil ruste deg til å ta trygge, miljøbevisste og bærekraftige valg av produkter og behandlinger for din salong, og vil kunne bidra til økt kundegrunnlag og inntjening. Det kan også føre til økt ansvar og deltakelse i bransjen innenfor arbeide med kjemi.