Veiledning i yrkesopplæring
- FAL03NN Nettbasert med samlinger 1 år
- Sted: Akershus og Kjeller
- FAL03NM Modulbasert
Skolens studieplan 2:
Studieplan Veiledning av lærlingerVeiledning av lærlinger er et givende arbeid for deg og verdifull kompetanse for bedriften du jobber i. Du vil lære å utvikle deg som en reflektert veileder, utvikle egen veilederpraksis som gir best mulig læringsutbytte for lærlingene innenfor alle fagretninger. Dette styrker kvaliteten på arbeidsplassbasert opplæring og hever statusen for instruktører og faglige ledere som veileder lærlinger. Du lærer om roller og oppgaver, om læreplanverket og om veiledning i praksis.
Studiet går over ett år og kan gjennomføres mens du er i jobb. Du får alle kunnskaper du trenger for å bli en god veileder. En formalisert veilederopplæring gir deg en mer givende hverdag og nyttig påfyll på CV-en. Studiet egner seg best for deg som har noen år bak deg i faget ditt.
Oppbygging og arbeidsformer
Undervisningen på samlingene legger vekt på erfaringsdeling/diskusjon og gjennomføring av problemorienterte oppgaver/caser individuelt og i grupper, samt forelesninger og veiledning.
Studiet består av tre hovedemner i tillegg kommer en avsluttende, faglig fordypningsoppgave:
- Veileders rolle og oppgave
- Læreplanverket, vurdering og dokumentasjon
- Veiledning i praksis
- Faglig fordypning
Samlinger
Det er fire samlinger som går over tre dager i OsloMet sine lokaler på Kjeller. Informasjon om samlingene blir oppdatert fortløpende.
Nettundervisning
Utenom samlingene er det nettbasert veiledning en kveld i uken.
Kompetanse og jobbmuligheter
Industrien er på vei mot nye måter å arbeide på, og den nye normalen er å være i endring. Dette fører til et økende behov for kunnskapsoverføring i bedriftene og mot kunder og samarbeidspartnere. Mer veiledningskompetanse er givende for deg og verdifullt for bedriften du jobber i. Modulen er rettet mot deg som har ansvar for veiledning og opplæring i bedrift. Dette samlingsbaserte kurset strekker seg over 3 måneder og kan gjennomføres mens du er i jobb. Du får god innsikt i kunnskaper du trenger for å bli en god veileder. Du lærer om prinsipper for instruksjon og veiledning, kommunikasjon i ulike læresituasjoner og om veiledning i praksis.
Informasjon med forbehold om endringer.
Opptakskrav
Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››
a) Fullført og bestått videregående opplæring og to års yrkeserfaring, tilsvarende 100% stilling.
b) Søkere som ikke fyller kravet i a, som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse. Realkompetanse er beskrevet i Forskrift om opptak, studier og eksamen.
Les mer om opptakskravene i studieplanen.
Studiekostnader
Studier ved Fagskolen i Viken er offentlig finansiert. Les mer om studiekostnader.
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og stipend.
Slik søker du
Søk opptak på Lokalt opptak her på dette søknadsskjemaetSøk lån i LånekassenKontakt oss for mer informasjon