Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt
- FTK86KN Nettbasert med samlinger 1 år
- Sted: Jessheim
- Neste oppstart: 01.09.2025
- Søknadsfrist: 15.06.2025
Reiselivsnæringen står overfor en spennende fremtid der lokale opplevelser og mat- og drikketradisjoner blir stadig viktigere for å skape attraksjoner som trekker besøkende fra hele verden. Studiet Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt tilbyr en unik mulighet for deg til å fordype deg i disse tradisjonene og lære hvordan de kan implementeres som en del av helhetlige reiselivsopplevelser.
Hva vil du lære?
Gjennom dette studiet får du en grundig innføring i både den historiske og praktiske produksjonen av øl, mjød og sider, samt innsikt i hvordan disse drikkene kan brukes til å skape autentiske, opplevelsesbaserte reiselivsprodukter. Du vil få kunnskap om alt fra råvarevalg, produksjonsprosesser og kvalitetssikring til merkevarebygging, formidling og historiefortelling. Dette gir deg et solid faglig grunnlag for å utvikle unike opplevelser i reiselivet, og for å møte den økende etterspørselen etter lokalt forankrede mat- og drikkeopplevelser.
Hvorfor velge dette studiet?
Praktisk orientert opplæring: Vekt på erfaringsutveksling og delingskultur som er sentral i bransjen.
Innovativ produktutvikling: Lær om dyrking av råvarer, kvalitetskontroll, merkevarebygging og hvordan du kan skape minneverdige gjesteopplevelser.
Kulturell forståelse: Forstå hvordan natur, kultur og tradisjoner spiller inn i drikkeproduksjonen og gjestenes opplevelser.
Bærekraft og lokal verdiskapning: Få verktøyene du trenger for å utvikle konkurransedyktige og autentiske produkter som tiltrekker både norske og internasjonale reisende.
Oppbygning og arbeidsformer
Studiet kombinerer teori og praksis på en spennende og relevant måte, og du vil arbeide både selvstendig og i grupper. Arbeidsformene i studiet omfatter forelesninger, praktiske oppgaver som hjemmearbeid og fysiske samlinger. Samlingene gjennomføres i hovedsak ved studiested Jessheim, men vi vil benytte andre fasiliteter i og rundt Akershus for å gjennomføre produksjonstekniske læringsaktiviteter, samt ekskursjoner til ledende aktører i fagmiljøet.
Studiet består av fire emner og en fordypningsoppgave;
1. Produksjon og kvalitet 10 stp.
2. Markedsføring og produktutvikling 10 stp.
3. Opplevelsesdesign og formidling 10 stp.
4. Fordypningsoppgave 10 stp.
Kompetanse og jobbmuligheter
Studiet er ideelt for personer i reiselivsnæringen, serveringsbransjen, hotell- og restaurantsektoren, samt aktører som jobber med småskala mat- og drikkeproduksjon. Det er også relevant for de som ønsker å utvikle gårdsturisme, eller for dem som allerede jobber med lokalmat og ønsker å utvide sitt tilbud. Hobbybryggere og entusiaster som ønsker å profesjonalisere sin interesse er også relevante søkere.
Søk nå og bli en del av fremtidens reiseliv!
Informasjon med forbehold om endringer.
Opptakskrav
a) Relevant fag- eller svennebrev, eller
b) Søkere som ikke fyller kravene a, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av relevant realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Godkjente fagbrev
- Reiselivsfaget
- Salgsfaget
- Service -og administrasjonsfaget
- Bakerfaget
- Ernæringskokkfaget
- Ferskvarehandlerfaget
- Industriell matproduksjon
- Kokkefaget
- Konditorfaget
- Kjøttskjærerfaget
- Pølsemakerfaget
- Servitørfaget
- Slakterfaget
- Sjømatproduksjon
- Sjømathandlerfaget
- Landbruk
- Salgsfaget
- Kontor- og administrasjonsfaget
- Resepsjonsfage