Spesialisering baker- og konditorfaget

Dette er landets første høyere yrkesfaglig utdanning for baker- og konditorer! Spesialisering baker- og konditorfaget er utviklet av bransjen selv, og er et skreddersydd fagskolestudie for deg som er baker- eller konditorsvenn.
Søk her!
 
 

NYHET

Med dette studiet får du mulighet til å bygge på din kompetanse og spesialisere deg innenfor temaer innen råvarer i produksjonsprosesser, ledelse, kvalitetsprosesser, bærekraft, ernæring, i tillegg til flere fordypningstemaer. 

Baker- og konditorbransjen er en bransje i omstilling, og har behov for kompetanseutvikling på alle områder og nivåer. Ved å ta dette studiet bidrar du til å møte fremtidens kompetansebehov. Studiet kan kombineres med både jobb, fritid og familieliv. Bli med på reisen å bidra til et spennende kompetanseløft av bransjen! 

Studiet ble utviklet gjennom bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien. Disse organisasjonene har vært med å utvikle innholdet i studiet: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse og Fagskolen i Viken.

Vil du lese mer om studiet se i skolens studieplan i høyre fane.
 

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet har et omfang på 30. studiepoeng og er inndelt i 3 emner. Studiet organiseres som nettbasert studium med fysiske samlinger i Sørumsand. Studiet gjennomføres på deltid på 2 semester, over 1 skoleår. Totalt omfang iberegnet egenstudier antas å være omtrent 750 timer.  Utdanningen ligger på fagskolenivå 5.1 i Nasjonalt Kvalifikasjonsrammeverk. Utdanningen inneholder praksis.

Studiet består av tre emner. Hvert emne gir 10. studiepoeng.

  1. Råvarenes egenskaper, bruksområder og kjemi i produksjonsprosessen (10.stp.)
  2. Produksjons- og bedriftsledelse (10.stp.)
  3. Kvalitets- og produksjonsprosesser i bakerier og konditorier (10.stp.)
     

Kompetanse og jobbmuligheter 

Påfyll av kompetanse gjennom hele arbeidslivet blir stadig viktigere. Ny kompetanse gir både muligheter for deg som svenn, samtidig som det bidrar til å utvikle bransjen. 
 
Et fagskoletilbud åpner opp for nye muligheter. Kanskje har du en drøm om å starte for deg selv en dag, jobbe innenfor en annen del av bransjen, starte i en ny rolle, kanskje som leder eller fokusere på å utvikle og spesialisere deg som fagperson i jobben du har i dag? Uansett hva grunnen din er, vil dette studiet gi deg nye muligheter i arbeidslivet. 
 

Relevante saker

Lars er den nye faglæreren
- Drømmen er å starte eget konditori

Informasjon med forbehold om endringer.

Opptakskrav

Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››

a) Relevant fag- eller svennebrev

b) Søkere som ikke fyller kravene a og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven i løpet av påfølgende semester.

Les mer om opptakskravene i studieplanen.

 

Godkjente fag- eller svennebrev

  • Bakerfaget
  • Konditorfaget

Studiekostnader

Studier ved Fagskolen i Viken er offentlig finansiert. Les mer om studiekostnader.
De aller fleste studier hos oss gir rett til lån og stipend i Lånekassen. Les mer om lån og stipend. 

Ønsker du mer informasjon om hver enkelt emne, finner du mer informasjon i studieplanen i fanen til høyre. Ved spørsmål om studiet kan du ta kontakt med oss: vikenfs@afk.no