Robotcelle for CNC-maskin. Seal Engineering AS

Seal Engineering AS har ett ønske om å automatisere sin produksjon ytterligere. Ved å utvikle bruken av robotiserte løsninger i større grad fremover, vil bedriften sikre sin gode markedsposisjon samt. god utnyttelse av maskinparken og operatørene.

Seal Engineering AS har flere maskiner de ønsker å kombinere med roboter. Dette er for å øke effektiviteten på maskiner og operatører, slik at operatørene kan betjene flere maskiner på en gang. De ønsker også å gjennomføre produksjon etter endt arbeidstid vha. robotteknologien.  

Prosjektgruppen har sett på eksisterende utstyr hos bedriften, og fremmet noen mulige løsninger som kan bidra til økt effektivitet, sikkerhet og trivsel for operatørene.  

Roboten arbeider i dag ut i operatørens sone, og er utsatt for å dultes borti under produksjon. Ved å montere robot og magasin oppe på maskinen frigir vi arbeidsområde, samt fjerner risikoen for utilsiktede berøringer.

I tillegg har vi designet og produsert nye griperklyper til roboten slik at de nå dekker ett større behov av bedriftens produksjon. Dette gjøres ved å kombinere bruken av to forskjellige gripere, disse er allerede tatt i bruk i produksjonen.

Underveis i prosjektet har vi hatt et godt samarbeid med de ansatte. Det har blitt gjennomført befaringer, intervjuer, og avholdt møter. Vi har også foretatt nødvendige målinger og tester underveis for å verifisere at løsningene vil fungere best mulig. 

Bilde

 

Samarbeidspartner

Seal Engineering AS er opptatt av innovasjon og teknologi og ligger i front av utviklingen innen tetningsbransjen. De sørger for den nødvendige oppmerksomheten til prosjekter og tester, dokumenterer og produserer den spesifiserte tetningen eller løsningen.  

Våre tjenester:

  • Utvikling og produksjon av skreddersydde tetningsløsninger
  • Testing og analyse av tetningsmaterialer og havariårsaker
  • Forskning og utvikling av nye tetningsmaterialer og teknologier
  • Prekvalifisering av tetningsløsninger under realistiske forhold

Hvorfor bruke oss?:

  • Spisskompetanse på tetninger og tetningsmaterialer
  • Avansert testutstyr og moderne maskinpark
  • Erfarne eksperter og et team med høy kompetanse
  • Rask og fleksibel produksjon
  • Kundefokusert tilnærming
  • Kvalitetssystem sertifisert i henhold til ISO 9001:2015

Vi tilbyr et bredt spekter av tetningsløsninger for ulike bransjer og applikasjoner. Våre tetninger brukes i alt fra olje- og gassindustrien til maritim sektor og mat- og drikkevareindustrien. Vi er en innovativ og kundeorientert bedrift som alltid streber etter å tilby de beste tetningsløsningene på markedet.  
 

Prosjektgruppe

1
Rune Eide, Industrirør/Sveis Rør & Sveiseservice AS
Eide_rune89@hotmail.com
954 54 876
1
Norullah Amini, Prosjektingeniør GoodTech AS
amininorulla@yahoo.no
939 81 945
1
Lars Ove Skofteby, Operatør Nexans AS
lars_ove.skofteby@nexans.com
950 55 683
1
Morten Windhoel, Krantekniker KIS SØR AS
morten.windhoel@gmail.com
901 41 914
1
Marius Tronstad, Senior Seal Engineering AS
Mt@sealengineering.no
928 49 637