Energilagring med Vehicle-to-grid (V2G) teknologi

Dette hovedprosjekt handler om hvordan man effektivt kan bruke energien i parkerte elbiler til at supplere elnettet ved behov. Prosjekteringen innebærer elkraft installasjon av 2veis lader, tekniske tegninger og beregning av kostnadseffektivitet ved drift.
Vi har valgt å ta et parkeringshus ved Oslo lufthavn (Gardemoen) som et eksempel på et slik anlegg.

Prosjekgruppen

Fisnik
Fisnik
fisnik@dauti.no
40640783
Hossein
Hossein
heidaryhossein6@gmail.com
90288071
Mustafa
Mustafa
mostafa-5m@hotmail.com
41007368
Marcin
Marcin
marcin.paterek@gmail.com
41770909

Prosjektbeskrivelse

Energimarkedet er stadig i forandring og har den siste tiden vært utsatt for særlige variable priser. Det er et interessant spørsmål å stille seg i hvordan man kan optimere energien i et større anlegg. Produksjon og utvinning av nye batterier er energikrevende og har en negativ påvirkning for miljøet. For å kunne senke klimaavtrykket så kan vi bruke de eksisterende batteriene som allerede er i omløp. Og om det er et godt alternativ til hvordan man kan utnytte batteriene i parkerte elbiler til en mer fleksibel og økonomisk energibruk.

Et scenario vi mener er godt mulig i snarlig fremtid vil være at du som reisende kunne parkert elbilen din gratis på Gardermoen i bytte mot at Gardermoen leier/benytter seg av batteriet i bilen din, mens du er på reisefot..

Anlegget er blitt prosjektert med hjelp av Revit, Febdok, ISY Beskrivelse, Word og fulgt gjeldene normer og anbefalinger.

Samarbeidsbedrift