En liten gladsak i disse Koronatider

Hjemmeundervisning for kjemistudentene har vært en utfordring uten tilgang på laboratorium, men med litt kreativitet og gode løsninger fra faglærer fant de løsningen.
Hjemmelab

Hjemmeundervisning for kjemistudentene

Med hjemmeundervisning via nett som erstatning for klasseromsundervisning, har det siste året gitt våre lærere, som ønsker å la studentene få jobbe med praktiske oppgaver i studiet, en utfordring.

For våre kjemistudenter har dette vært ekstra utfordrende. Planlagte laboratorieforsøk har ikke latt seg gjennomføre, og muligheten til å teste ut i praksis har vært svært begrenset, eller rettere sagt fraværende, siden skolen i lange perioder har vært stengt ned grunnet Korona.

Vi heier på kreative lærere og studenter!

Det er godt å ha løsningsorienterte lærere som ikke lar seg stoppe av at skolens laboratorium og laboratorieutstyr ikke er tilgjengelig for våre studenter. Som et lite prøveprosjekt har faglærer, kjemi og laboratorieansvarlig, Lillemor Gundersen, laget egne hjemme-kitt til studentene.

Studentene har fått utlevert hver sin kasse fylt med utstyr, noe engangs og noe de får låne fra skolens laboratorier. Med utstyr på plass har lærer kunne gjennomføre laboratorieforsøk via nettet, og studentene har selv fått prøve enkle forsøk hjemme på kjøkkenbenken.

Studentene ser ut til å sette pris på tiltaket. Selv om de savner skolen og ser frem til å komme tilbake til skolens laboratorier, har dette gitt verdifull læring, for ikke å snakke om motivasjon til å fortsette studiene. Vi heier på kreative lærere og studenter med pågangsmot og vilje til å finne gode løsninger i en krevende tid!

Bildene er tatt av studenter i 2. klasse, kjemi; mat-teknikk: Tonje Kjølholt, Cindy Marie H Vorkinn og Harald B Fogth