Nybrottveien 6B - Ett nymoderne tilbakeblikk

Fem minutters gange fra Lørenskog stasjon like innenfor Oslo- grensen står det en uberørt tomt midt i et travelt boligfelt, vår visjon er å utforme samt prosjektere denne tomten om til en harmonisk oase tett på myldret fra den hektiske hovedstaden. Vi vil tilbake til en tid da det handlet om balanse, harmoni og tradisjoner fremfor simplisitet og modernisme.

Prosjektgruppe

Bilde av ansiktet til Henrik Levvel
Henrik Levvel
henrik.levvel@gmail.com
915 27 909
Bildet av Sondre Reinholt Dahlin
Sondre Reinholt Dahlin
dahlin-93@hotmail.com
416 46 911
Thomas Fjeldberg
Thomas Fjeldberg
thomas_fjeldberg@hotmail.com
994 22 097
Torbjørn Grimelid Solvik
Torbjørn Grimelid Solvik
torbjorn.solvik@outlook.com
476 31 325

Prosjektbeskrivelse

Nybrottveien 6B er et tomt lerret hvor vi i prosjektgruppen i samarbeid med Optimal entreprenør AS skal prosjektere to horisontaldelte tomannsboliger. Tomten er på om lag 1,2 mål og ligger midt i et boligfelt med hus tett inntil i alle retninger og jernbanen som går forbi like i nærheten.  

Med dette tomme lerretet ser vi i prosjektgruppen muligheter til å utfolde oss og møte tidene vi går imot, dette gjelder både når det kommer til energieffektivitet, kostnader og ikke minst estetikk. Vi mener at kostnadskutt og besparelser ikke skal gå på bekostning av vakker og varig arkitektur som bygger på tradisjoner og i tillegg har en utforming som er byggeteknisk å foretrekke i et land som Norge. Der flate tak, asymmetri og grå fasader virker til å ha blitt normen velger vi å ta et tilbakeblikk til samspill og vakre detaljer som vi blant annet gjennom arkitekturoppgjøret har fått øynene opp for og ser at folket vil ha.  

Prosjektgruppen har tatt i bruk Gemini for å utforme tomten på best mulig måte, plasseringen av byggene er nøye tenkt igjennom og vil skape nettopp oasen vi er ute etter. Bygningsmassen har blitt tegnet i ArchiCad og Fokus konstruksjon er brukt flittig for å unngå for mye bærende vegger og stolper som vil forstyrre og komme i konflikt med rominndelingen. Energiberegninger er gjort i Simien for å integrere dagens standarder og behov inn i to bygg fra en annen tidsepoke. 

Reis med oss tilbake i tid med en bevissthet fylt opp med dagens kompetanse og kunnskap. 

 

 

Samarbeidspartnere

Vi takker Optimal Entreprenør AS for godt samarbeid.

Optimal entreprenør er en bedrift som tar på seg alt fra små til store oppdrag når det kommer til tømrerarbeider. Dette være seg alt fra nybygg og eiendomsutvikling til rehabilitering og restaureringsjobber, bedriften er basert i Fredrikstad.