Nexans – Effektivisering av vedlikeholds prosess

Overhalingsprosessen for PUR-belagte ruller hos Nexans AS er en utdatert metode som gir flere utfordringer for bedriften. Prosessen i dag er ergonomisk belastende for operatører.
Formålet med hovedprosjektet er å øke effektiviteten i arbeidsprosessen, styrke brukervennlighet for ansatte og tilfredsstille industriens krav til HMS-standard.

Prosjektgruppen

Eivind Lie Olsen
Eivind Lie Olsen
elo.98@outlook.com
+47 936 04 238
Thobias
Thobias Hampus Fredriksson
thofre3@hotmail.com
+47 478 42 483
Simen Barosen
Simen Barosen
sbarosen@hotmail.com
+47 477 52 578
  Vinay Nayee
Vinay Nayee
v.nayee00@gmail.com
+47 452 00 973

Prosjektbeskrivelse

Nexans sin overhalingsprosess består nå av en upraktisk vertikal hydraulisk sylinder som presser ut brukt aksling og presser inn ny overhalt aksling. Deretter blir lagrene slått ut ved hjelp av manuell kraft mot ambolt.

Nexans ønsket at prosjektgruppen utviklet en jigg/verktøy for å effektivisere denne arbeidsoperasjonen med hovedfokus på demontering av aksler da det var deres hovedproblem. Samtidig ønsket Nexans nødvendig dokumentasjon på prosjektgruppens leveranse.

Vi konstruerer vårt produkt med fokus på en horisontal jigg med hydraulisk presse som utgjør en bedre ergonomisk arbeidsstilling, høy HMS sikkerhet og effektiv arbeidssyklus for operatører. 

 

Prosjektgruppen

Samarbeidsbedrift

Nexans S.A. er et fransk selskap med utspring i et norsk selskap etablert i 1915. Nexans Norway AS er en leverandør av kraft- og kommunikasjonskabler i Norge, og er blant verdens ledende innen høyspente sjøkabler.

Nexans innovative og bærekraftige elektrifiseringsløsninger skaper en mulig vei fremover for oss mennesker og planeten vår.

Vi er på vei mot en mer elektrisert verden - en tryggere, bærekraftig, fornybar og karbonmonoksidfri verden som også er tilgjengelig for alle. Det gir oss nye muligheter, teknikker og atferd som vil bygge en bedre fremtid. Hjemmeside