Høymagasinet ved Akershus Festning

Dette prosjektet innen elkraft handler om å presentere en løsning for hele det elektriske anlegget i oppussingen av høymagasinet ved Akershus festning. Det vil resultere i utstyrsforslag og tekniske tegninger i tillegg til styring og regulering av lys og varme.

Prosjektbeskrivelse

Høymagasinet ved Akershus festning er et stort, åpent bygg fra år 1845 som opprinnelig ble brukt som stall for hester. Dette skal nå gjenoppstå som selskapslokale for 250 gjester. Med restaurant, scene for konserter, dansegulv, bar og uteservering skal det blåses nytt liv i bygget, men samtidig beholde sin gjennomførte geometriske utforming av mur og kvadratisk mønstret rammeverk.

Alt elektrisk skal opprinnelig prosjekteres av GK-Elektro Moss, vi har i den anledning fått muligheten til å lage og presentere vårt forslag for elektrisk arbeid og løsninger for hele det elektriske anlegget. Dette innebærer stemningsfull innendørsbelysning med valgbare scenarioer for alt fra atmosfæriske restaurantkvelder til livlige konserter med fullt dansegulv. Stilig, men ikke sjenerende, utendørsbelysning. En effektiv og praktisk løsning for belysning av arbeidsrom, kjøkken og fasiliteter.

Prosjektet innebærer også spennende utfordringer som en fullstendig løsning for inntak, hoved- og underfordeling. Kartlegging av elektrisk behov og transformatorløsning for utstyr som trenger 400v spenning. Høymagasinet er som nevnt ett åpent bygg, og det medfører også ett krevende oppvarmingsbehov. Her er det ett ønske fra byggherre at det ikke skal være i drift i vintermånedene, med kun varme for å sikre at rør ikke fryser til. Og når våren kommer og utelivet blomstrer til skal bygget varmes opp, men sørge for behagelig temperatur innendørs som tar hensyn til forskjellig varmebehov mellom kvelder med fullt dansegulv eller tidlige middagsbesøk.

Samarbeidspartner

GK-Elektro Moss. Les mer www.gk.no/fag-losninger/fag/elektro/ostfold/

Høymagasinet

 

2