Høvleriet Handelsområde – investerer i grønn energi

Østby Eiendom AS skal etablere solcelleanlegg fordelt på 8 av sine bygg på
Høvleriet Handelsområde med en estimert årsproduksjon på 1,6 gigawatt.

Prosjektgruppe

Student elektro Nicolai Theodorsen
Nicolai Theodorsen
nicolaitheodorsen@hotmail.com
45 14 08 38
Student elektro Ole Patrick Johansen
Ole Patrick Johansen
ole_patrick@hotmail.com
90 72 05 81
Student elektro Ole Halvor Weetman
Ole Halvor Aulie Weetman
ole.weetman@gmail.com
91 68 88 87
Student elektro John Vegard Pedersen
John Vegard Pedersen
vegardp3@hotmail.com
91 36 88 15

Prosjektbeskrivelse

Høvleriet Handelsområde er lokalisert i Halden. Området eies og forvaltes av Østby Eiendom AS, som er en betydelig eiendomsaktør i Halden. Her skal det bli installert solcelleanlegg som vil fordeles på åtte av byggene med over 10 leietagere som har tilhold i byggene. Det totale arealet som vil inneholde solceller vil være rett i underkant av 5000 m2. Leietagerne som leier lokaler av Østby Eiendom AS er blant annet: Riis Elektro,REMA 1000,Europris,Montér, Spenst, Power, Møbelringen, Clas Ohlson, Lucky Bowl og Elkjøp.

Omfanget av prosjektet vil innebære å utarbeide en lønnsomhetsberegning for alternative muligheter for energilagring og eventuelt salg av den overproduserte energien. Vi skal gjøre rede hvordan enkelte av anleggene best mulig kan benyttes mot reservemarkedet, ladepark for elbiler og batterilagring. Vi skal samtidig gjøre rede for mulighetene for lagring av egenprodusert energi i form av hydrogen og sikkerhetstiltakene som kreves rundt dette. 

Ved å innhente målerdata av årlig forbruk fra leietagerne skal vi se på forbruk opp mot produsert energi fra utvalgte leietagere for å analysere eventuelt overproduksjon av egenprodusert energi.  

Underlaget for solceller er utarbeidet av Solcellespesialisten som er utvalgt av Østby Eiendom AS som leverandør for prosjektet.  

Samarbeidspartnere

En stor takk til våre samarbeidspartnere: