Fleksibel konstruksjon - Forenklet bygging av vareheis

Dette hovedprosjektet er et samarbeide med Temco vareheiser. De ønsket å redusere produksjons- og leveringstid samt kostnader ved produksjon av heisstolene. Heisstolen er en av hoveddelene i en vareheis, og er den delen som transporterer varen mellom de forskjellige etasjene.

Prosjektbeskrivelse

Alle Temco sine heisstoler har som standard innvendig høyde på 2000 mm, men kan spesialbestilles på andre mål. Kunden kan velge innvendig størrelser fra: B x L 800 x 1100 mm til 3500 x 4000 mm og med løftekapasitet opptil 4-5 tonn. Heisene blir i dag spesialkonstruert, styrkeberegnet og alle delene som ikke er standard blir spesialbestilt til hver kunde. Det er i dag ca. 4-6 uker leveringstid på delene Temco bestiller. 

Temco ønsket følgende forutsetninger: Innvendig størrelser fra B x L 800 x 1100mm til 3000 x 3000 mm med løftekapasitet opptil 1,5 tonn. Bredde og lengde skal kunne endres i steg på 50 mm. Det er også ønskelig med lavest mulig gulv. I tillegg er det ønskelig at stolen skal kunne monteres av én montør med tanke på vekt og størrelse på delene.

For å kunne levere vareheiser raskere og rimeligere, har prosjektgruppen kommet frem til at delene bør være lagerført. Vi har derfor utviklet en fleksibel løsning som kan benytte de samme delene i både store og små vareheiser. Det vil redusere behovet for antall forskjellige deler på lager. 

 

Samarbeidspartner

Temco vareheiser AS. Les mer om viksomheten her www.temco.no

Figur 1. Firmalogo for samarbeidsbedrift.
Figur 1. Firmalogo for samarbeidsbedrift.

 

Figur 2. Heisstol 3000 x 3000 mm.
Figur 2. Heisstol 3000 x 3000 mm.

 

3

 

4

5