Demonterbar svingskive

Dette prosjektet i maskinteknikk handler om å konstruere og beregne en demonterbar svingskive for Noble installasjon AS.

Prosjektbeskrivelse

Gruppen har fått i oppdrag av Noble Installations AS å konstruere en demonterbar svingskive. Det finnes allerede mange forskjellige typer svingskiver på markedet, men gruppen kjenner ikke til noen fra tidligere som er laget for å kunne demonteres og transporteres i kontainere.

Prosjektet byr på mage spennende utfordringer, da gruppen skal konstruere en svingskive som skal være flyttbar, lett å montere og demontere, ha gunstig pris, lang levetid, og den skal kunne CE- godkjennes i ettertid. Svingskiven skal kunne holde 200 tonn med kabel, med en dimensjon på 170mm og egenvekt på 75kg/m, kabelen skal ha en MBR (minimum bøyeradius) på 3,5m. Svingskiven skal ha en ytre diameter på 10m.

Fremdriften til Svingskiven skal være elektrisk. Svingskiven skal kunne spinne med en hastighet som tilpasses matehastigheten til kabelen, som mates inn i svingskiven med en hastighet på 12m/min, og den skal ha mekanisk nødstopp. Svingskiven skal kunne stå med reservekabel i opptil 50 år, og det er ønskelig at den skal tåle de fleste kystmiljøer verden over. Konstruksjonen skal lages i S355J2 og S355J2+N stål.

Når konstruksjonen er i deler skal den kunne flyttes via standard 20-fots shipping-kontainere. Dessuten er det ønskelig at den skal kunne flyttes korte strekninger med full last.

 

Hovedbilde

Hovedbilde

Tidligere utgaveTidlig Versjon av bein