Rekordmange studenter ved Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken opplever en sterk start på studieåret, med 1375 studenter som har akseptert studieplass. Det er over 100 flere førsteårsstudenter i år enn fjoråret. Det er fortsatt noen ledige restplasser, og siste frist for å søke er fredag 20. september.
Bilde

-Vi ser en positiv trend med flere som møter til studiestart og et lavere frafall. Dette er en svært gledelig utvikling, sier rektor Eirik Hågensen. 

 

Videreutdanning er avgjørende i dagens arbeidsmarked 

I et arbeidsmarked i stadig endring er videreutdanning for fagarbeidere mer aktuelt enn noensinne. Teknologisk utvikling og globalisering krever kontinuerlig oppdatering av kompetanse. Fagskolen tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning til fagarbeidere som har fullført fag- eller svennebrev, eller har tilsvarende realkompetanse. 

– Videreutdanning gir fagarbeidere muligheten til å spesialisere seg og tilegne seg kompetanse som er bra for dem selv og bra for bransjene. Dette styrker deres posisjon i arbeidsmarkedet, og er med å legge til rette for en karriereutvikling, men dessverre er det mange som ikke er klar over disse mulighetene, sier Hågensen 

Rektor påpeker også at fremtidens fagarbeidere sannsynligvis vil få enda flere muligheter. 

– Jeg støtter at høyere yrkesfaglig utdanning kan strekke seg helt opp til masternivå i fremtiden, sier Hågensen. Han peker på at hele utdanningssektoren og studenter har store forventninger til den nye fagskolemeldingen som regjeringen skal legge frem for Stortinget senest våren 2025. 

 

Bilde

 

 

 

 

 

Rektor: Eirik Hågensen


Utdanning tilpasset arbeidslivet 

Fagskolen samarbeider tett med arbeidslivet for å tilby utdanninger som er direkte tilpasset behovene i dagens og fremtidens arbeidsmarked. Mange av studiene kan kombineres med jobb, noe som gjør dem spesielt attraktive for studenter i ulike livssituasjoner. 

Nettbaserte og fleksible studier er mest populære, mens heltidsstudier har hatt noe nedgang. Etterspørselen er fortsatt svært høy innen fag som bygg, anlegg, IKT og elkraft, hvor det er ventelister på flere studier. Fagskolens ledelsesfag er også populære. 

– I år har vi over 100 flere førsteårsstudenter enn i fjor, noe vi er svært fornøyde med, sier Hågensen. 

Fagskolen i Viken har også lansert flere nye studier i år, inkludert innovasjon og entreprenørskap, intensivpleie, reiselivsledelse, optotekniker, spesialisering i baker- og konditorfaget og avansert prehospital kompetanse.

– Det er spesielt hyggelig å se at så mange ønsker å starte et studie ved et av våre studiesteder. Det viser at arbeidslivet etterspør denne kompetansen og at studentene ser Fagskolen i Viken som en attraktiv fagskole, sier Hågensen. 

 

Etter- og videreutdanning for industrien 

I årets frontfagsforhandlinger ble Fellesforbundet og Norsk Industri enige om å starte en omfattende etter- og videreutdanningsreform i samarbeid med regjeringen. Det vil i praksis si at ansatte i industrien lettere skal kunne velge skreddersydde moduler som øker deres kompetanse. 

– FiV  har en sentral rolle som tilbyder av etterspurte utdanninger. Vi planlegger allerede hvordan vi kan møte denne reformen som skal være virksom fra 2025. Vi tilbyr fleksible utdanninger som er skreddersydd arbeidslivets behov, slik at fagarbeidere kan møte nye krav og sikre sin fremtid, samt at bedriftene sikrer sin konkurransekraft, sier Hågensen. 

 

 

Sjekk ut våre studier