Fagskolestudier åpnet nye dører for Martine

Som ungdomsskoleelev deltok Martine Karlsen Oskarsen på en karrieredag arrangert av skolen. Et besøk på elektrolinjen ved Borg videregående i skole i Sarpsborg, overbeviste henne om at dette var veien å gå. Det var elektriker hun skulle bli!
Bilde

 

Som den eneste jenta i klassen startet hun sin utdanning, og som den første i klassen, sikret hun seg en lærlingplass hos Lyn Elektro. Å være en kvinne i en mannsdominert bransje var ikke alltid en enkel opplevelse, men hun var heldig og en dyktig mentor under lærlingtiden som ga henne god veiledning og tilbakemelding, slik hun utviklet god kompetanse og selvtillit i faget.  

Tiden som elektriker viste seg imidlertid å bli ensformig for Martine. Elektrikerarbeidet på prosjekt ble rutinepreget og kjedelig, og hun bestemte seg for å utforske andre muligheter. Overraskende for mange, kastet Martine seg ut og utdannet seg til treningsinstruktør på SATS. Hun hadde et behov for å gjøre noe helt annet en periode, men kjente at savnet etter faget sitt kom snikende på. 
  


Studier ga nye og spennende muligheter 

Fagskolen i Viken ble et vendepunkt for Martine. Her fikk hun muligheten til å fordype seg i elkraft og oppleve et fagfelt i stadig utvikling. Selv om overgangen til studiene var utfordrende, klarte Martine seg utmerket godt og fullførte med en høyere fagskolegrad på 120 studiepoeng.  

Etter endt utdanning på fagskolen var arbeidsmarkedet tøft. Året var 2020, og Norge var mer eller mindre stengt ned på grunn av korona. En perfekt anledning til å stifte en liten familie, og under svangerskapspermisjonen dukket det opp en ledig stilling som yrkesfaglærer. Hun ble tilbudt en lærerstilling på yrkesfag elektro. Hun likte godt å undervise og dele kunnskap med ungdommen og det ga henne en følelse av å gjøre noe viktig og meningsfullt.  

 

Ny spennende jobb som DLE ingeniør    

Nye og spennende muligheter dukket opp og Martines vei førte henne til slutt til Norgesnett, hvor hun ble en del av Det lokale eltilsyn (DLE). DLE er en viktig enhet med myndighet fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Martine og hennes team har ansvaret for å kontrollere elektriske anlegg, revidere bedrifter, utføre informasjonsarbeid og bidra ved brannsituasjoner. Det har alltid vært en drøm for meg å jobbe i DLE.  

-Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag og jeg har en fantastisk leder som er veldig støttende, sier Martine fornøyd. 

Martine forteller at hennes fagskolekompetanse har åpnet dører for henne, og hun ble tilbudt flere stillinger på grunn av sin unike bakgrunn. 
 

Vil inspirere flere jenter til å yrkesfag 

Hennes historie viser hvordan videreutdanning kan gi fagarbeidere nye og spennende muligheter. Hun oppfordrer andre til å følge drømmene sine og utforske nye veier innenfor sitt fagfelt.  

For Martine er det tydelig at veien fra fagarbeider til fagskole har åpnet dører og skapt et helt nytt kapittel i hennes karriere. Hun oppfordrer andre til å følge drømmene sine og utforske nye veier innenfor sitt fagfelt.

-Hvis du har lyst, må du prøve! Hva er det er verste som kan skje? Jeg vet at det er flere jenter som deler min lidenskap og engasjement for faget. De heier jeg frem, sier Martine.