Elkraftstudenter har utviklet et tidtakersystem for mosjonister

Elkraft studenter ved studiested Fredrikstad har hatt et spennende arbeidsoppdrag denne våren.
De har utviklet et tidtaker system for mosjonister i den gamle hoppbakken ved Smertulia på Kråkerøy i Fredrikstad
Bilde

I den gamle hoppbakken ved Smertulia på Kråkerøy i Fredrikstad, er det tidligere montert opp trapper for mosjonering i unnarennet. I denne trappen ønsket Etat aktive liv i Fredrikstad kommune et tidtakersystem for mosjonistene. De ønsket at tidtakersystemet skulle aktiveres med en trykkbryter i bunnen av trappen, og deaktiveres ved en trykkbryter i toppen av trappen. Det var også et krav at tiden skulle vises på et display på toppen av trappen.  

  

Studentene har arbeidet med oppdraget i grupper denne våren og det ble utarbeidet syv ulike forslag til tekniske løsninger for et tidtakersystem. Gruppe to, som bestod av Marcus Rønningen, Patrick Meland Nielsen, Nils-Pierra H. Nilsen og Truls Fiskaa Thorstensen sitt løsningsforslag ble valgt ut. Gruppen sitt løsningsforslag var både enklere og billigere enn de andre gruppene. 

 

  • -Dette var skikkelig gøy! Man følte mer eierskap til oppgaven med en gang det var reelt og når det faktisk er en kunde som forventer en leveranse. Som student gir man litt ekstra innsats og føler en mer spenning i det hele, sier Marcus Rønningen som var en de fire på gruppen som hadde det vinnende løsningsforslaget. 

 

Oppdraget fikk Elkraft studentene gjennom Installatøren, som har rammeavtale med Fredrikstad kommune. Installatøren har et godt samarbeid med Fagskolen i Viken og ansatte som tidligere har vært studenter ved Fagskolen i Viken. Fredrikstad kommune har uttrykt svært positive tilbakemeldinger etter samarbeidet med studentene. 

 

  • - En utelukkende vinn-vinnsituasjon! Vi fikk akkurat det vi ønsket oss og studentene fikk en reell oppgave, som ble satt ut i live. Vi ser frem til at mange mosjonister i Fredrikstad skal få gleden av dette tidtakersystemet, sier Stian Eriksrud, som er konstituert virksomhetsleder ved Aktivitetsservice i Fredrikstad kommune.