Studiestart, studiested Fredrikstad og Indre Østfold

Gratulerer med studieplass i Fredrikstad/Indre Østfold
På denne siden vil du finne informasjon om din studiestart høsten 2023
Studiestart

Aktivere din Viken bruker

Som student hos oss blir du registrert i vårt skoleadministrative system ViS (Visma In School). Når du blir registrert vil du motta en SMS med aktiveringskode til din Viken-bruker. For å aktivere brukerkontoen din må du benytte aktiveringskoden du får på SMS. 

Les mer om aktivering av din Viken-bruker her.

Ta med PC første skoledag

Nå er det få dager igjen til skolestart, håper du gleder deg like mye som oss! Det er lurt å ta med PC første skoledag, det vil bli gitt mye informasjon rundt it-ressurser og tilganger de første dagene.

Les mer om PC-kravene her.

Studiekostnad

Utdanninger i Fagskolen i Viken er offentlig finansiert gjennom Viken Fylkeskommune. Skolematerialet som bøker, kalkulator, pc, kopiering osv. må studenten dekke selv. 

NB: Det tilkommer i tillegg en årlig studieavgift og for de som skal ta et Nettstudium er det et særutlegg. Se tabellen for studieavgift ved å trykke på link knappen under. 

Alle våre studier er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdannelse) og gir rett til lån og stipend i Lånekassen.

Politiattest

Dersom du har fått tilbud om studieplass på en utdanning der det er krav om politiattest, så må du sende den til skolen innen fire uker fra du mottok tilbud om studieplass. Les hvordan du søker politiattest ›