Syv av ni studenter har fått ny jobb

Informasjonsteknologi og digitale løsninger preger stadig større deler av helsevesenet. Med det vokser behovet for fagfolk som forstår både helsefaglige og administrative prosesser og som mestrer digitale verktøy. Det var dette behovet som førte ni helsefagarbeidere tilbake til skolebenken for snart to år siden. Nå har syv av dem fått ny jobb og et solid faglig løft.
Bilde

Praktisk kompetanse som gir resultater 

Studiet helseadministrasjon og pasientrettede IKT-systemer ved Fagskolen Viken gir studentene økt kompetanse innen personaladministrasjon, økonomi, regelverk, IKT og kommunikasjon. Med en solid kombinasjon av teori og praksis blir studentene raskt attraktive i arbeidsmarkedet. 

– Veldig mange går ut i nye roller etter endt utdanning, forteller faglærer Grete Olava Bakkevold, som har undervist i studiet siden 2010. Hun trekker særlig frem praksisperioden som viktig for både læring og rekruttering. 

Flere av årets studenter har fått jobb etter praksis, slik at arbeidsgivere får øynene opp for kompetansen fagskolestudentene bringer med seg. 

 

Møt tre av studentene som har lykkes med å få ny jobb 

 

Antigone Rashica (39) 

Fagbrev i kontorfag – nå sekretær ved DPS Fredrikstad 

Antigone hadde erfaring fra flere bransjer før hun valgte å bygge videre på sin kontorfaglige bakgrunn. Målet var tydelig: faglig utvikling, bedre jobbmuligheter og tryggere økonomi. 

– Jeg ble raskt en del av et varmt, inkluderende læringsmiljø, sier hun. – Lærerne var engasjerte og klassen samarbeidet utrolig godt. 

Antigone hadde praksis ved DPS Fredrikstad, og fikk jobb der etter endt praksis. 

– Studiet har gjort meg tryggere i rollen, spesielt når det gjelder psykisk helse, tverrfaglig samarbeid og viktigheten av strukturert arbeid. Det gir meg en god plattform å bygge videre på. 

 

Marileydi Jordan (43) 

Autorisert helsesekretær – nå i Indre Østfold kommune 

Marileydi har jobbet både i privat og offentlig helsesektor. Hun ønsket seg videre faglig utvikling og et løft i karrieren. Studiet traff midt i blinken. 

– Det var en perfekt balanse mellom teori og praksis, sier hun. – Jeg ønsket nye utfordringer, og det fikk jeg! 

I praksisperioden jobbet hun i koordinering og inntak i Indre Østfold kommune, hvor hun blant annet bidro til å utvikle nye faktureringsrutiner og oppdatere IKT-systemer. 

– Jeg fikk god progresjon og ble ivaretatt av en inkluderende og dyktig gjeng. 

Nå har hun fått tilbud som helseadministrasjon medarbeider i kommunen, i samme avdeling. Her skal hun jobbe med lederstøtte i administrasjonen for personlig assistanse. 

– Studiet har gitt meg trygghet, struktur og faglig tyngde. Jeg føler meg rustet for videre utvikling i karrieren. 

 

Mirdita Gerguri (32) 

Autorisert helsefagarbeider – nå ansatt i NAV Sarpsborg 

Mirdita hadde jobbet ved en tilrettelagt botjeneste i 11 år da hun kjente behov for nye impulser og mer faglig påfyll. Etter en samtale med en kollega, kastet hun seg spontant ut i det og søkte studier, etter fristen. 

– Jeg trengte en forandring og ønsket å utvikle meg innen faget, sier hun. – Jeg tok sjansen og angrer ikke! 

I praksis jobbet hun i driftsavdelingen hos NAV Sarpsborg, hvor hun blant annet håndterte postføring, digitalisering, nødhjelpsoppgaver og kontakt med veiledere. 

– Det er utrolig hvor viktig post og skanning faktisk er, det er der alt kommer inn og går ut, sier hun. – Jeg lærte hvor viktig det er å ha øye for detaljer og forstå prosessene bak. 

Nå er hun ansatt i samme avdeling, med tilsvarende oppgaver som under praksis. 

– Studiet har gjort meg mer selvsikker og faglig sterk, selv i et nytt felt. Det føles som jeg har funnet det jeg vil jobbe med videre! 

Bilde
Marileydi Jordan, Antigone Rashica (midten) og Mirdita Gerguri til høyre.jpg
Marileydi Jordan, Antigone Rashica og Mirdita Gerguri ser frem til nye og spennende roller og oppgaver i arbeidslivet.

 

Hva sier de til fremtidige studenter? 

Alle tre er tydelige i sine anbefalinger: 

– Ta sjansen! Det er gode jobbmuligheter, mye nyttig kunnskap og personlig vekst i vente. Du har ingenting å tape. 

De trekker også frem samholdet i klassen og det gode læringsmiljøet som noe de vil ta med seg videre i tillegg til verdifull praksis og ny selvtillit.