Smak på Norge – og del det med andre

Det tidligere studiet «Produksjon av øl, mjød og sider» har fått ny drakt og bredere innhold. Med navnet Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er fokuset fortsatt på selve drikkeproduksjonen, men det legges nå også stor vekt på reiseliv, opplevelsesdesign og kulturformidling. Dette er studiet for deg som vil skape autentiske, minneverdige opplevelser med lokal forankring.
Bilde
Erling fant nye dører og et helt nytt nettverk gjennom studiet i tradisjonsdrikke.

 

En utdanning for dagens og fremtidens reiseliv 

Etterspørselen etter lokale smaker, kortreist mat og bærekraftige opplevelser øker. Reiselivsnæringen trenger derfor fagfolk som kan gjøre tradisjoner til attraktive opplevelsesprodukter. Gjennom dette studiet lærer du hvordan norsk kulturarv kan utvikles til reiselivstilbud med øl, mjød og sider i sentrum. Utdanningen passer for deg som jobber innen reiseliv, lokalmat eller serveringsbransjen, utvikler gårdsturisme eller småskala mat- og drikkeproduksjon, eller er hobbybrygger som ønsker å ta interessen videre. Kanskje er du også en som vil kombinere praktisk kunnskap med kreativ formidling og produktutvikling. 

Praktisk og engasjerende læring

Undervisningen kombinerer teori og praksis, og gjennomføres som et nettbasert studium med samlinger. Studiestedet er Jessheim, men du vil også delta i ekskursjoner og aktiviteter i og rundt Akershus. Studiet består av fire emner – produksjon og kvalitet, markedsføring og produktutvikling, opplevelsesdesign og formidling – i tillegg til en fordypningsoppgave. Underveis besøker du fagmiljøer og aktører i bransjen, og får mulighet til å bygge nettverk og få innsikt i aktuelle arbeidsområder. 

 

Bilde
Besøk NIBIO
Tidligere studenter på bedriftsbesøk hos forskningsinstituttet NiBIO som bidrar til matsikkerhet og mattrygghet, bærekraftig ressursforvaltning, innovasjon og verdiskaping gjennom forskning og kunnskapsproduksjon.    

Kunnskap, lidenskap og nye dører - Dette sier tidligere studenter om studiet 

– Dette studiet var check, check, check! Jeg fikk møte kunnskapsrike folk med spennende bakgrunner, opplevde engasjerte forelesere og fikk strålende faglig veiledning, forteller tidligere student Erling Kristensen. – Sidersafarien i Hardanger var rett og slett magisk – det gjorde meg til en ekte siderentusiast. Studiet åpnet nye dører og introduserte meg for jobber og nettverk jeg ikke visste eksisterte. Erling har drevet Buggegården i Vestfold siden 2013 og jobber som prosjektleder i HANEN, en organisasjon som jobber for bygdeturisme og gardsmat over hele landet.-

- Dette studiet har vært avgjørende for veien jeg har tatt, sier han.

Sheila Halvorsrød, som også har fullført studiet, er tydelig på hvor mye det har betydd for henne: 
– For min del var ØMS-studiet helt magisk. Jeg startet uten å kunne noe om produksjon, men i løpet av studiet lærte jeg både teknikkene, historien og hvordan man formidler dette videre. 
– Det åpnet så mange dører for meg – jeg ble mjøddommer på nivå 2, øldommer, og etter hvert den første kvinnen i Norge som driver med kommersiell mjødproduksjon. Jeg fikk også stipend fra Bryggeriforeningen, og i dag jobber jeg som brygger i Mjøderiet. 
– Den kunnskapen jeg fikk, og de bekjentskapene jeg har fått, er uunnværlige. Jeg ville virkelig ikke vært denne opplevelsen foruten. 

En reise inn i smak, kultur og næring 

Med denne utdanningen får du både innsikt og verktøy til å utvikle produkter og opplevelser som skaper verdi – for deg selv, for lokalsamfunnet ditt og for reisende som er på jakt etter ekte, norske smaker. Oppstart er 1. september. Les mer og søk her.