Reiselivsfagskole med nye reiselivskurs

Vil hjelpe permitterte og oppsagte reiselivsansatte.
Reiselivsfagskole

Endelig er Norsk Reiselivsfagskole på Geilo i full gang. Og nå åpner skolen et nytt tilbud bransjeprogram for reiselivsmedarbeidere som er permitterte eller står uten jobb. Reiselivsfagskolen er klar med et bransjeprogram som inneholder nye nettbaserte reiselivskurs.

Samtidig er nærmere 40 studenter godt i gang med to spennende studieår ved den nystartede skolen i Bardøla Høyfjellshotell.

– I uke 47 startet vi en ny runde med bransjeprogrammene «Kurs for Reiseliv og destinasjonsutvikling», «Kommunikasjon, formidling og språk» og «Markedsføring og økonomi». Dette er det samme kurset som ble gjennomført i juni og juli i år. Dette kurset fikk strålende tilbakemeldinger, forteller studiestedsleder Ole Fredrik Stevning.

Rekordrask start

Arbeidet med å etablere en ny reiselivsfagskole startet opp for bare fem år siden. «Fagskolen Tinius Olsen» fikk da ansvaret for å utvikle skolen og innholdet i denne. Og eieren Viken fylkeskommune har nå fått alt på plass slik at Norsk Reiselivsfagskole kunne åpne tidligere i høst. Reiselivsfagskolen gjennomførte et bransjeprogram for permitterte reiselivsansatte i sommer, og 50 personer deltok på dette.

Høye mål

Reiselivsfagskolen tar mål av seg til å bli den beste i sitt slag i Skandinavia.
– Norsk Reiselivsfagskole kommer til å tilføre Hallingdal og hele Norge svært attraktiv arbeidskraft, sier hotelldirektør Terje Simonsen ved Bardøla Høyfjellshotell. Og det er nettopp ved dette hotellet at studentene får sin undervisning de kommende to årene.
En del av reiselivsfagskolens studenter tar studiene som deltidstudium, og disse får de fleste forelesninger via digitale kanaler, samt fire årlige samlinger på Geilo.

Base på Geilo

Heltidsstudentene har base på Geilo, men skal ha praksis på reiselivsplasser rundt om i Norge, og trolig også i utlandet. Mange av dem kommer også til å jobbe i deltidsstillinger på Geilo ved siden av studiene.
– Vi har i dag rundt 2200 arbeidsplasser knyttet til reiseliv i Hallingdal, og dette utgjør ca. 27 prosent av omsetningen i regionen, forteller Terje Simonsen.
– Derfor er det helt naturlig å etablere en reiselivsfagskole i kommunen, sier styreleder i Visit Geilo, Roger Espeli.

Får jobber

– Det er en stor glede å ønske studentene på plass. Vi gleder oss til å ha dem her hos oss, siden selve skolen ligger i vår konferansesal, sier hotelldirektør Terje Simonsen ved Bardøla Høyfjellshotell.

Det er her skolen har sitt studiested – midt i hjertet av Geilo.

– Reiselivskunnskap er ferskvare, og vi trenger sånne som dere, som skaffer dere denne svært ettertraktede kunnskapen. Og dere kan dermed være med å forme fremtidens reiseliv, sier fagskolerektor Erik Hågensen, som får støtte fra blant andre reiselivet på Geilo:

Åpner for flere studenter

Nå åpner Norsk Reiselivsfagskole for at enda flere kan være med på bransjeprogram for å øke kompetansen selv om de er permitterte eller oppsagte i reiselivsbransjen.

Bransjeprogrammet for reiseliv (kun nettbasert):

• Oppstart uke 23, uke 41 og uke 47
  • Antall påmeldte har vært over 200 studenter
  • Flere kurs er under utvikling (gjennomføres vår 2021)

Les mer om Norsk Reiselivsfagskole her.