Hotelldrift, Restaurantdrift og Matsikkerhet

Fagskolen i Viken har fått tilsagn om midler til å utvikle og gjennomføre kurs for Hotelldrift (6 stp), Restaurantdrift (5 stp) og Matsikkerhet (6 stp).

Dette sier studenter som gjennomførte bransjeprogrammet i sommer:

 

Monika Zablotna

 

Hva var din motivasjon for å bruke perioden som permittert/ledig til videre utdanning?

Grunnen til at eg søkte på bransjeprogrammet når eg var permittert var rett og slett for å bruke tiden til noe fornuftig og givende, og få enda mer kunnskap. Så eg kan gjøre en enda bedre jobb nå når eg er tilbake i jobb igjen. Noe som er blitt veldig godt tatt imot av både min leder og kollegaer. Dette er noe eg tenker eg også kan ha bruk for i fremtiden. 

Hvordan har du opplevd kursene i bransjeprogrammet?

Kursene har våre veldig lærerik og interessant. Mye av det vi har lært om gått gjennom jobber eg med til daglig, men har aldri tenkt på hvordan alt henger sammen. Så det var veldig kjekt å få litt mer forståelse for hvorfor ting er som de er. 

Hvilken nytte tror du at du vil ha av kursene i videre arbeid/utdanning?

Alt det eg har lært, i tillegg så er eg blitt overasket over hvor godt man faktisk kan bli kjent med folk sjølv om man studerer gjennom Zoom (digitalt klasserom). 

har hatt 5 uker med skole og fått flere gode venner, som eg setter enormt stor pris på. Sjølv om vi aldri har møtt hverandre i den virkelige verden. 

 

Ina Karlsen 

Senior Meeting & Event Sales Agent, Scandic Hotels AS

 

Hva var din motivasjon for å bruke perioden som permittert/ledig til videre utdanning?

Motivasjonen for å bruke ledigtiden til noe fornuftig var rett og slett at jeg merket at jeg hadde et behov for å "bruke nøtta". Det å bare gå hjemme går hardere utover psyken enn man egentlig legger merke til. Man trenger å snakkes med andre gjennom dagen, ha rutiner. Man trenger også å kunne ha noe å snakke om når man møter på andre folk og de spør om hva man gjør på om dagen. Det å svare at "jeg går hjemme og gjør ingenting med det" kjennes ikke særlig godt ut å måtte si høyt.

I tillegg var disse fagene pirret i tillegg interessen, og de føltes strategisk riktige for det fremtidige reiselivet (som jeg ønsker å være en del av). 

Til slutt må jeg også si at det gav meg et ekstra dytt når studiene var helt gratis, og i tillegg ikke ville gå utover dagpengene. Med huslån og billån og 2 barn så må man tenke økonomi oppi det hele, og jeg ville rett og slett ikke ha kunnet tatt meg råd til å studere.

Det at man får lov til å utdanne seg gratis som permittert burde faktisk være en grunn mer enn god nok for alle å få ut fingeren. 

Hvordan har du opplevd kursene i bransjeprogrammet?

Her er det mye blandet. Det bar preg av at dette var fag som er beregnet å ta mye lenger tid enn hva vi fikk. I tillegg kunne flere av foreleserene med fordel ha gjort fagene mer spisset og direkte relevante for publikummet sitt. 
Eksempelvis bar faget "Engelsk" preg av at jeg var tilbake på skolebenken på videregående og svært lite var relevant for reiselivs-biten, utenom det faktum at vi fikk praktisere engelsk. 

Faglærer var super på å undervise i det han hadde på programmet, så dette er en kommentar til innholdet og absolutt ikke han faglærer. 

Faglærer i markedsføring og økonomi gjorde en formidabel innsats med å tilrettelegge faget for å gjøre det relevant for studentene. 
Det samme gjorde faglærer, og gjesteforelesere, i Bærekraftig Reiseliv & Destinasjonsutvikling. 10 av 10 poeng! 

-Hvilken nytte tror du at du vil ha av kursene i videre arbeid/utdanning?

Jeg har fått utrolig mye nyttig ut av kursene jeg har tatt og jeg vile på ingen måte ha vært foruten! I tillegg vil det kun måtte regnes som positivt for en potensiell ny arbeidsgiver at man har brukt ledigtiden på faglig påfyll. 

Tusen takk for fine og interessante uker!